lunes, 4 de abril de 2011

Novedades en libros de importación



Yo! Sushi
Autor: Kimiko Barber
Editorial: Collins
Idioma: inglés
Prezo: 20€

Un libro de cociña xaponesa na que podemos atopar alucinantes pratos que poden facerse de forma sinxela. Incluso os máis populares coma son os california makis de salmón, gambas yaki soba ou os refrixerados de berexenas asadas. Receitas orixinais para que o lector amplie o seu repertorio e disfrute dunha ampla variedade de platos.
A través deste libro escrito polo famoso cociñeiro Kimiko Barber, adentrámonos en 120 receitas sinxelas nas que o chef explica os termos da cociña xaponesa e nos ensina paso a paso a facer roios de sishi e outros platos, apoiándose con excelentes fotografías.














The Bento Bestiary
Autor: Ben Newman y Scott Donalson
Editorial: Nobrow Press
Idioma: inglés
Prezo: 26€

Bento Bestiary, é unha visión contemporánea e divertida feita a base de debuxos vectoriais de seres imaxinarios.  Este pequeño pero cuidado e fantástico libro amósanos unha visión diferente das criaturas do artista xaponés do século XVIII Toriyama Sekien creou para ilustrar as ánimas da tradición Yokai.
















Japanese cocktail
Autor: Yuri Kato
Editorial: Chronicle Books
Idioma: ingles
Prezo: 20€

Este libro escrito po Yuri Kato recolle máis de 60 receitas de cócteles clásicos  como o Hinomaru, o Yuzi ou o Julep Echo. Tamén creación orixinais a partir de vodka, ron ou tequila. Inclue a historia das bebidas alcólicas e dos cócteles más significativas do Xapón, asi coma consellos para atopar os ingredientes chave, as coctelerías máis famosas de Tokyo… Unha guía práctica que ofrece aos lectores unha mirada única á cultura nipona contemporánea.
















 The just bento cookbook
Autor: Makiko Itoh
Editorial: Kodansha
Idioma: ingles
Prezo: 18€

Unha recopilación de 25 menús bento e mási de 150 receitas. Todas elas ceradas especialmente para este libro polo cociñeiro Makiko Itoh. O libro contén dúas sección, a xaponesa e a “non tan xaponesa”. Desta maneira o autor móstranos como a cociña occidental se pode adaptar ao concepto Bento con deliociosos menús de verán coma verduras gratinadas…
Un recetario imprescindible para aprender e desenrolar todo o imaxinario do Bento a través de técnicas culinarias básicas. Inclúe tamén unha táboa na que mostra aos lectores coma poderian  organizar os bentos semanas.













 The bento boxes
Autor: Naomi Kijima
Editorial: Graph –Sha
Idioma: inglés
Prezo: 13€

Recetario de diferentes pratos tradicionais xaponeses. 40 receitas  coma sushi, carnes e arroces, presentados según o concepto bento. Un librto escrito por Naomi Kijima. Un documento indispensable para saber e coñecer a cociña xaponesa de maneira divertida.












Illustration now 3
Varios autores
Editorial: Taschen
Idioma: inglés
Prezo: 30€

O último volumen de Illustration Now, presenta unha selección completamente nova de 150 ilustradores de todo o mundo. Unha fascinante mezcla  de técnicas, grazas á presenza de ilustradores de 20 paises. Coma sempre, incorpora información técnica sobre as súas carreiras.
Un libro perfecto para artistas gráficos, estudantes de ilustración e calqueira persona que lel guste e aprecie o debuxo e a linguaxe visual.











No hay comentarios:

Publicar un comentario